Universiteit Leiden, TU Delft en De Haagse Hogeschool gaan samenwerken in Cyber Security Academy

Den Haag, 6 februari 2014

 

Universiteit Leiden, TU Delft en De Haagse Hogeschool bundelen hun krachten in de stichting Cyber Security Academy The Hague (CSA), een platform voor kennisontwikkeling en vernieuwende opleidingstrajecten voor hoger opgeleide professionals op het terrein van cyber security in Den Haag.

 

De samenwerking is gerealiseerd met steun van de gemeente Den Haag en sluit aan bij de ambities van zowel kennisinstellingen als vele publieke en private organisaties in de regio om - op basis van expertise en kennis op het terrein van Safety & Security- te bouwen aan een toonaangevend Europees veiligheidscluster.

 

Wethouder Ingrid van Engelshoven: "Het is een mooi resultaat dat hoger onderwijsinstellingen samen met tal van experts en organisaties in onze veiligheidsregio een vernieuwend onderwijsaanbod kunnen bieden op het terrein van digitale veiligheid. De maatschappelijke behoefte beantwoorden we met een onderwijsprogramma op academisch niveau".

 

Wetenschappelijk directeur CSA en hoogleraar Cyber Security TU Delft, prof. dr. Jan van den Berg : "Op termijn zal alleen een meer integrale aanpak en benadering van cyber security kunnen bijdragen aan het vinden van een evenwichtige balans tussen de ongekende mogelijkheden en de daarmee verband houdende risico's van onze, in rap tempo, digitaliserende samenleving".

 

Een vernieuwende masteropleiding

Afgelopen jaar is door informatici, juristen, economen, organisatieadviseurs, bestuurskundigen en communicatie experts uit betrokken kennisinstellingen en diverse partnerorganisaties (FOX-IT, KPMG, KPN, ENCS e.a.) gewerkt aan de realisatie van het hart van de CSA, de multidisciplinaire postinitiƫle masteropleiding Cyber Security. De Universiteit Leiden heeft de masteropleiding ter accreditatie voorgelegd aan de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Deze voor Nederland unieke wetenschappelijke executive master gaat volgens planning vanaf 1 september 2014 op de campus van The Hague Security Delta in het Haagse Beatrixkwartier van start. De opleiding voor technische professionals, juridische specialisten en beleidsmakers op het terrein van digitale veiligheid kent meerdere specialisaties, kan in deeltijd gevolgd worden en duurt 1,5 tot 2 jaar. Diverse onderdelen van de masteropleiding zullen in de loop van 2014 tevens als apart programma worden aangeboden in de vorm van een korte leergang, training of masterclass voor professionals. Een pilot van de opleiding start half februari.

 

De CSA wordt dit voorjaar officieel geopend.

 

Voor meer informatie: Mireille Snels 06-8183 3645

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord